دکتر مریم منتظری متخصص ترمیمی دندان در کرج

علائم دندان درد عصبی

علائم دندان درد عصبی

علائم دندان درد عصبی و روش‌های درمان آن

دندان درد عصبی به دلیل تحریک شدن یا آسیب دیدن کانال‌های عصبی داخل یا اطراف دندان ایجاد می‌شود. درد عصبی دندان به دلیل مشکلاتی مثل پوسیدگی یا عوامل غیر فیزیکی مثل اضطراب و استرس به وجود می‌آید و در حال حاضر یکی از شایع‌ترین مشکلات در حوزه بهداشت دهان و دندان به شمار می‌رود. مهمترین نکته در این مورد تشخیص درست و دقیق علائم آسیب عصب دندان و تمایز دادن آن از سایر انواع دندان درد است. دکتر مریم منتظری متخصص ترمیمی و زیبایی در عظیمیه کرج بهترین خدمات را در زمینه درمان درد عصبی دندان اراده می‌دهد. در این مقاله به بررسی انواع درد عصبی دندان، روش‌های درمان این عارضه و ترمیم دندان آسیب‌دیده می‌پردازیم.

 

علائم دندان درد عصبی
علائم دندان درد عصبی

علائم دندان درد عصبی

علائم درد عصبی دندان با توجه به علت و شدت آسیب به عصب می‌تواند متفاوت باشد. در ادامه بعضی از شایع‌ترین علائم این درد را بررسی می‌کنیم:

درد شدید و ناگهانی: درد عصبی در ناحیه دندان معمولا خودش را به صورت تیر کشیدن یا سوزش شدید نشان می‌دهد. این درد احتمالا با خوردن غذا و نوشیدنی‌های گرم و سرد یا خوراکی‌هاش شیرین شدید می‌شود.

حساسیت به فشار یا لمس: درد به هنگام جویدن یا فشارآوردن به دندان آسیب دیده یکی دیگر از علائم دندان درد عصبی است. این موضوع نشان می‌دهد که التهاب یا آسیب به پالپ دندان رسیده است.

درد مداوم: درد متناوب یکی دیگر از علائم دندان درد عصبی است. بیماران معمولا درد مبهم و مداومی را تجربه می‌کنند که گاهی به فک، صورت یا سر هم منتقل می‌شود. این مدل دردهای مداوم می‌تواند نشانه‌ای از نورالژی عصب سه‌قلو یا دردهای ارجاعی باشد.

تغییر رنگ: زمانی که عصب دندان به دلیل آسیب و پوسیدگی طولانی مدت و عدم اقدام برای درمان از بین می‌رود ممکن است دندان تیره یا خاکستری شود. برای جلوگیری از بروز این مشکل در مراحل اولیه درد با مراجعه به کلینیک دندانپزشکی منتظری برای درمان و ترمیم دندان آسیب‌دیده اقدام کنید.

تورم یا حساسیت لثه: بروز التهاب در ناحیه لثه و اطراف دندان آسیب‌دیده و تورم در فک یکی دیگر از نشانه‌های درد عصبی است. این التهاب و تورم نشان‌دهنده وجود عفونت در ناحیه دندان آسیب‌دیده است و باید به سرعت برای درمان آن اقدام شود.

استرس: در برخی موارد وجود استرس شدید و اضطراب می‌تواند باعث بروز درد عصبی در دندان شود یا درد را تشدید کند.

تشخیص دقیق این علائم نیازمند معاینه حرفه‌ای توسط دندانپزشک است تا با مشکلاتی مثل پوسیدگی ساده یا آبسه اشتباه گرفته نشود. با مراجعه به کلینیک دندانپزشکی دکتر مریم منتظری در کرج می‌توانید برای درمان به موقع و اصولی اقدام کنید و از خدماتی نظیر ترمیم زیبایی دندان با قیمت‌های مناسب بهره‌مند شوید. ۰۲۶۳۲۵۲۹۷۳۵ – ۰۲۶۳۲۵۲۱۸۹۷

 

علائم دندان درد عصبی
علائم دندان درد عصبی

انواع دندان درد عصبی

دندان درد عصبی به انواع مختلفی تقسیم می‌شود که هر یک منشا و ویژگی‌های خاص خود را دارند در ادامه انواع این نوع درد را بررسی می‌کنیم:

درد عصبی ناشی از پوسیدگی شدید یا آسیب فیزیکی: درد ناشی از پوسیدگی یکی از شایع‌ترین انواع دندان درد عصبی است. این مشکل زمانی رخ می‌دهد که پوسیدگی، ترک خوردگی یا شکستگی دندان به عصب داخلی یا پالپ دندان برسد. در این موارد با دخالت محرک‌های خارجی مثل نوشیدنی‌های گرم یا سرد درد شدیدتر می‌شود.

درد عصبی ارجاعی یا آتیپیک: این نوع از درد عصبی دندان به درد خیالی یا درد فانتوم شهرت دارد. در این موارد بیمار بدون هیچ دلیل مشخصی دچار دندان درد می‌شود. مشکلات عصبی مثل نورالژی عصب سه قلو یا میگرن می‌تواند از دلایل بروز این درد باشد.

درد عصبی عروقی: برخی از سردردهای عصبی مثل میگرن یا سردردهای خوشه‌ای در ناحیه صورت یا دندان‌ها پخش می‌شوند. این نوع از درد با علائم دیگری مثل گرفتگی بینی یا درد در کل صورت نیز همراه است.

دندان قورچه: استرس و اضطراب و ایجاد انقباض در عضلات فک یا دندان قروچه می‌تواند باعث فشار به عصب‌های دندان شود و در نتیجه بروز درد شود.

درمان دندان درد عصبی

دندان درد عصبی در طولانی مدت می‌تواند آزار دهنده و طاقت فرسا شود پس بهتر است برای درمان آن به موقع اقدام کنید. در صورت احساس درد با شماره‌های کلینیک دندانپزشکی دکتر مریم منتظری تماس بگیرید و ضمن انجام مشاوره وقت خود را رزرو کنید.

برای درمان تخصصی و درست درد عصبی در دندان‌ها اول باید علت آن به درستی تشخیص داده شود تا نسبت به آن درمان درست انجام شود. برخی از روش‌های رایج برای درمان دندان درد عصبی عبارتند از:

ترمیم دندان: اگر علت درد عصبی وجود پوسیدگی‌های عمیق یه حفره در دندان باشد ترمیم دندان یا پر کردن آن با مواد کامپوزیتی و آمالگام می‌تواند این مشکل را برطرف کند. در روش ترمیم دندان بافت پوسیده کاملا برداشته می‌شود و جای آن با مواد مخصوص پر می‌شود. این کار از تحریک بیشتر عصب جلوگیری می‌کند.

عصب‌کشی: یکی دیگر از روش‌های درمان دندان درد عصبی انجام عمل عصب‌کشی است. در مواردی که آسیب به عصب دندان رسیده و موجب عفونت شده است باید عصب‌کشی انجام شود. در این روش دندانپزشک عصب یا پالپ ملتهب را خارج کرده و پس از تمیز کردن دندان آن را با مواد مناسب پر می‌کند. در این روش درمانی درد به صورت کامل از بین می‌رود و دندان هم حفظ می‌شود.

ترمیم زیبایی دندان: در ترمیم زیبایی تخصصی دندان که توسط دکتر مریم منتظری در عظیمیه کرج انجام می‌شود با استفاده از روکش‌های سرامیکی یا لمینت‌های بسیار با کیفیت هم ظاهر و زیبایی دندان حفظ می‌شود، هم با درمان پوسیدگی از آسیب بیشتر به عصب جلوگیری می‌شود. این روش به خصوص در مواردی که به دلیل آسیب شدید به عصب دندان دچار تغییر رنگ شده به شدت توصیه می‌شود.

استفاده از داروهای تسکین‌دهنده: یکی از روش‌های درمانی موقت استفاده از داروهای مسکن بدون نسخه مثل ایپوبروفن، استامینوفن یا ناپروکسن است. در مواردی که دلیل درد عصبی دندان بیمار التهاب است دندانپزشک داروهای ضد التهاب یا آنتی‌بیوتیک را تجویز می‌کند.

مدیریت استرس: به بیمارانی که دچار دندان درد عصبی ناشی از استرس یا دندان قروچه هستند توصیه می‌شود از محافظ‌های شبانه بین دندان‌های خود استفاده کنند. مراجعه به روانپزشک و انجام تکنیک‌های آرامش‌بخش مثل مدیتیشن هم برای رفع استرس توصیه می‌شود.

درمان‌های خانگی: استفاده از کمپرس سرد، شستن دهان با آب‌نمک یا روغن میخک به تکسین درد موقت درد کمک می‌کند، اما توصیه می‌شود در صورت بروز درد عصبی در دندان‌ها حتما به پزشک متخصص مراجعه کنید تا از پیشروی عفونت و آسیب بیشتر به عصب جلوگیری شود.

 

علائم دندان درد عصبی
علائم دندان درد عصبی

نقش ترمیم زیبایی دندان در مدیریت دندان درد عصبی

ترمیم زیبایی دندان فراتر از بهبود ظاهر و تاثیری که بر زیبایی لبخند شما می‌گذارد می‌تواند به مدیریت دندان درد عصبی کمک کند. برای مثال در مواردی که مینای دندان به دلیل فرسایش یا ترک خوردگی نازک شده و عصب را تحریک می‌کنند استفاده از روکش‌ دندان می‌تواند مثل یک سپر محافظ از آسیب بیشتر به عصب دندان جلوگیری کند. این روش همچنین در بیمارانی که به دلیل آسیب به عصب دندان دچار تغییر رنگ و تیرگی دندان‌ها شده‌اند نیز موثر است و ظاهری زیبا و طبیعی به دندان آنها می‌دهد.

همچنین شما می توانید خدمات زیبایی دندان از جمله انجام لمینت دندان در کرج و ونیر کامپوزیت دندان را از ما دریافت نمایید. ۰۲۶۳۲۵۲۹۷۳۵ – ۰۲۶۳۲۵۲۱۸۹۷

پیشگیری از دندان درد عصبی

پیشگیری پیش از درمان یکی از مهمترین کارهایی است که برای محفظ سلامت دهان و دندان خود می‌توانید انجام دهید. بعضی از اقدامات پیشگیرانه عبارتند از:

  • مسواک زدن منظم و استفاده از نخ دندان برای جلوگیری از بروز پوسیدگی.
  • مراجعه دوره‌ای به دندانپزشک برای معاینه و جرم‌‌گیری
  • اجتناب از مصرف بیش‌ازحد غذاها و نوشیدنی‌های سر و گرم و شیرینی‌جات.
  • مدیریت استرس با حفظ آرامش از طریق مدیتیشن و انجام مشاوره‌ها روانپزشکی.
  • استفاده از محافظ دندان برای بیمارانی که مشکل دندان قروچه دارند.

کلام پایانی

درد عصبی در ناحیه دندان‌ها مشکلی پیچیده است و می‌تواند ناشی از مشکلات فیزیکی یا روانی باشد. درد شدید، حساسیت به دما و تغییر رنگ دندان از علائم دندان درد عصبی هستند. تشخیص به موقع و جلوگیری از بروز عفونت یا پیشروی پوسیدگی اهمیت بسیاری دارد. روش‌های درمانی موثری برای مشکل درد عصبی دندان وجود دارد که در کلینیک دندانپزشکی دکتر مریم منتظری با بهترین تجهیزات و امکانات ارائه می‌شوند. در صورت بروز نشانه‌های درد عصبی که در این مقاله توضیح دادیم حتما با مراجعه به دندانپزشک نسبت به درمان به موقع اقدام کنید.

سوالات متداول

دندان درد عصبی چه علائمی دارد؟

درد شدید و مداوم، التهاب و عفونت از جمله علائم دندان درد عصبی هستند.

چه چیزی باعث دندان درد عصبی می‌شود؟

انتشار پوسیدگی به سمت پالپ دندان، آسیب‌های فیزیکی و مشکلاتی از قبیل استرس می‌توانند باعث بروز درد عصبی در دندان‌ها شوند.

چه درمانی برای درد عصبی دندان‌ها پیشنهاد می‌شود؟

انتخاب روش درمانی برای این مشکل به سطح پوسیدگی، عمق و علت آن بستگی دارد. با مراجعه به کلینیک دندانپزشکی دکتر مریم منتظری متخصص ترمیم زیبایی در عظیمیه کرج می‌توانید برای تشخیص علت و انتخاب روش درمان مناسب مشکل پوسیدگی خود اقدام کنید.

به این مطلب امتیاز دهید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *