دکتر مریم منتظری متخصص ترمیمی دندان در کرج

وارنیش دندان چه عوارضی دارد

یکی از روش‌های رایج برای محافظت از دندان‌ها و پیشگیری از پوسیدگی، استفاده از وارنیش دندان است. اما سوالی که بسیاری از والدین و افراد می‌پرسند این است که وارنیش دندان چه عوارضی دارد و یا عوارض وارنیش فلوراید چه مواردی می‌تواند باشد؟ به ویژه زمانی که وارنیش دندان در مدارس برای کودکان انجام می‌شود، دغدغه‌هایی در مورد سلامت دهان و دندان ایجاد می‌شود. در واقع، عوارض وارنیش فلوراید به طور معمول بسیار نادر و کم‌خطر است، اما رعایت اصول و طریقه وارنیش دندان بسیار اهمیت دارد تا هیچ مشکلی برای مینای دندان ایجاد نشود. برخی افراد نگران مصرف بیش از حد فلوراید و تأثیرات منفی آن هستند که در این مقاله به بررسی دقیق این موضوع خواهیم پرداخت.

برای اطمینان از انجام صحیح و ایمن وارنیش دندان و همچنین ترمیم‌ دندان، انتخاب یک دندانپزشک متخصص و باتجربه اهمیت فراوان دارد. دکتر مریم منتظری بهترین متخصص ترمیمی و زیبایی عظیمیه کرج، با دانش تخصصی و مهارت بالا، خدمات وارنیش و ترمیم دندان را با بهترین کیفیت ارائه می‌دهد. اگر به دنبال مراقبت اصولی و حفظ سلامت دهان و دندان خود هستید، همین امروز برای مشاوره و تعیین وقت وارنیش و ترمیم به مطب دکتر منتظری مراجعه کنید تا از عوارض احتمالی جلوگیری شود و لبخندی زیبا و سالم داشته باشید.

پس اگر می‌خواهید پاسخ این سوالات را بدانید که آیا وارنیش فلوراید ضرر دارد و یا چگونه می‌توان از مزایای آن بدون نگرانی استفاده کرد، با ما همراه باشید. رعایت نکات تخصصی و انجام صحیح وارنیش، کلید داشتن دندان‌هایی سالم و مقاوم است.۰۲۶۳۲۵۲۹۷۳۵ – ۰۲۶۳۲۵۲۱۸۹۷

 

وارنیش دندان چه عوارضی دارد
وارنیش دندان چه عوارضی دارد

وارنیش دندان چیست؟

روند پوسیدگی دندان معمولا از مراحل اولیه رویش دندان شروع می‌شود. یکی از بهترین روش‌ها برای جلوگیری از بروز پوسیدگی استفاده از وارنیش فلوراید است. پوشش بیرونی دندان که مینا نام دارد محکم‌ترین بخش دندان است. این لایه محافظ به دلیل استفاده مکرر از غذاها و نوشیدنی‌های سرشار از قند و کربوهیدرات ضعیف شده و در نهایت دچار پوسیدگی می‌شود.  وارنیش فلوراید نوعی فلوراید غلیظ است که توسط پزشک روی سطح دندان بیمار مالیده می‌شود. مواد وارنیش چند ساعت روی دندان باقی می‌ماند و به فلوراید اجازه می‌دهد که با نفوذ به مینای دندان به تقویت دندان کمک کند. استفاده این ماده حتی قبل از بروز پوسیدگی می‌تواند به تقویت مینای دندان و محافظت بیشتر کمک کند. صرف نظر از اینکه وارنیش دندان چه عوارضی دارد این روش از اقدامات دندانپزشکی پر هزینه در آینده جلوگیری می‌کند.

وارنیش دندان یک پوشش محافظ فلورایدی است که روی سطح دندان‌ها قرار می‌گیرد تا از پوسیدگی جلوگیری کند و مینای دندان را تقویت نماید. در مواردی که آسیب یا پوسیدگی بیشتر باشد، ممکن است نیاز به ترمیم‌های تخصصی‌تری مثل روکش و آنله دندان باشد که علاوه بر محافظت، زیبایی و استحکام دندان را نیز بازمی‌گردانند.

 

وارنیش دندان چه عوارضی دارد
وارنیش دندان چه عوارضی دارد

وارنیش دندان چه عوارضی دارد؟

قبل از پرداختن به عوارض وارنیش دندان باید تاکید کنیم که اگر این عمل توسط دندانپزشک متخصص و با استفاده از مواد با کیفیت و استاندارد انجام شود احتمال بروز عوارض تا حد بسیار زیادی پایین می‌آید. این روش درد ندارد و بدون نیاز به بی‌حسی انجام می‌شود. در ادامه به بررسی هرکدام از عوارض احتمالی وارنیش دندان می‌پردازیم.

وارنیش دندان معمولاً عوارض جدی ندارد و به عنوان یک روش محافظتی استفاده می‌شود، اما در برخی موارد ممکن است حساسیت‌های موقتی ایجاد کند. این موضوع را می‌توان با روش‌هایی مانند بلیچینگ دندان مقایسه کرد که هدف آن سفید کردن دندان‌هاست و ممکن است حساسیت بیشتری ایجاد کند؛ بنابراین قبل از انجام هر کدام از این روش‌ها، مشاوره با دندانپزشک متخصص بسیار مهم است.

حساسیت موقت دندان‌ها

یکی از عوارض جانبی وارنیش دندان بروز حساسیت موقت است. دندان برخی از افراد ممکن است پس از انجام وارنیش نسبت به غذاهای گرم، سرد یا شیرین حساسیت نشان دهد. این مشکل معمولا پس از یک یا دو روز برطرف می‌شود.

سوزش لثه، یکی از عوارض جانبی وارنیش دندان

یکی از عوارض جانبی وارنیش دندان که چندان رایج نیست سوزش لثه است. در موارد نادری لثه‌ها تحریک می‌شوند و فرد در این ناحیه احساس سوزش می‌کند. این حالت موقتی است و پس از مدت کوتاهی برطرف می‌شود.

 

وارنیش دندان چه عوارضی دارد
وارنیش دندان چه عوارضی دارد

واکنش‌های آلرژیک

بروز واکنش‌های آلرژیک نسبت به وارنیش دندان بسیار نادر است، اما برخی افراد ممکن است نسبت به وارنیش فلوراید حساسیت نشان دهند. در صورتی که پس از وارنیش با علائمی مثل تورم، بروز کهیر روی بدن یا مشکلات تنفسی مواجه شدید فورا با دندانپزشک خود تماس بگیرید.

بلعیدن فلوراید

برخی از بیماران از طعم بد مواد وارنیش شکایت می‌کنند. این طعم بد کمی بعد از بین می‌رود. معمولا برای کودکان که کنترل کمتری روی عمل بلع دارند از موادی که طعم ملایم‌تری دارند استفاده می‌شود. احتمال بلعیدن مواد وارنیش همیشه وجود دارد اما در صورتی که این میزان، به خصوص در کودکان، بالا باشد می‌تواند باعث بروز عوارضی مثل حالت تهوع، استفراغ، معده درد، خستگی مفرط و تعرق شدید شود. در صورت بروز هرکدام از این علائم باید سریعا به پزشک مراجعه کنید. برای جلوگیری از این مشکل دندانپزشک باید میزان فلوراید را متناسب با سن و وزن کودک انتخاب کند.۰۲۶۳۲۵۲۹۷۳۵ – ۰۲۶۳۲۵۲۱۸۹۷

 

وارنیش دندان چه عوارضی دارد
وارنیش دندان چه عوارضی دارد

وارنیش دندان چه عوارضی دارد؟ مشکل در تنفس

در موارد بسیار نادری فرد ممکن است پس از انجام وارنیش دندان دچار مشکل در تنفس شود. این مشکل عموما در افراد مبتلا به آسم گزارش شده است. اگر به آسم مبتلا هستید حتما پیش از انجام این عمل دندانپزشک خود را در جریان بگذارید تا از بروز مشکلات بیشتر جلوگیری شود.

وارنیش دندان برای کودکان چه عوارضی دارد؟

از آنجا که پوسیدگی دندان معمولا از سال‌های اولیه شکل‌گیری دندان‌ها آغاز می‌شود بهترین زمان برای جلوگیری از آن در دوران کودکی است. اثرگذاری این روش در جلوگیری از پوسیدگی دندان در کودکان باعث شده بسیاری از والدین به این روش روی بیاورند. قبلا این سوال که وارنیش دندان چه عوارضی دارد پاسخ دادیم، اما باید به این نکته توجه کنید که این عوارض در کودکان ممکن است با شدت بیشتری بروز پیدا کند. در ادامه برخی از مضرات وارنیش برای کودکان را بررسی می‌کنیم:

حساسیت موقتی: بسیاری از کودکان پس از انجام وارنیش دچار حساسیت در ناحیه لثه و دندان‌ها می‌شوند. گرچه این مشکل پس از مدت کوتاهی رفع می‌شود اما ممکن است کودک از خوردن غذا و نوشیدنی امتناع کند.

خطر فلئوروزیس: یکی از عوارض جانبی وارنیش دندان در کودکان بروز لکه بر روی دندان‌های دائمی در حال رشد است. این مشکل وقتی پیش می‌آید که دندانپزشک از فلوراید زیاد استفاده کند. یکی دیگر از دلایل بروز این مشکل استفاده از چند منبع فلوراید به صورت همزمان است. برای مثال نباید از خمیردندان حاوی فلوراید و آب حاوی فلوراید به صورت همزمان استفاده شود.

بروز واکنش‌های آلرژیک: همانطور که قبلا هم عنوان کردیم واکنش‌های آلرژیک، هرچند نادر، اما از عوارض جانبی وارنیش دندان هستند. برخی از کودکان پس از انجام وارنیش دچار حساسیت می‌شوند که معمولا به شکل قرمزی و تورم لثه‌ها خودش را نشان می‌دهد.

مهمترین راه برای پیشگیری از بروز عوارض جانبی وارنیش در کودکان استفاده از مقدار مناسب مواد است. والدین کودک نیز در صورت وجود هرگونه حساسیت به مواد شیمیایی نیز باید دندانپزشک را در جریان بگذارند.

 

وارنیش دندان چه عوارضی دارد
وارنیش دندان چه عوارضی دارد

کاهش عوارض وارنیش دندان با مراقبت درست

برای بالا بردن اثربخشی و کاهش عوارض وارنیش دندان باید مراقبت‌های بعد از آن را به خوبی انجام دهید. این مراقبت‌ها عبارتند از:

  • تا سی دقیقه بعد از وارنیش دندان‌ها از خوردن، آشامیدن و سیگار کشیدن پرهیز کنید.
  • پس از عمل حداقل 4 تا 6 ساعت نباید مسواک بزنید یا از نخ دندان استفاده کنید.
  • تا بیست و چهار ساعت پس از وارنیش از خوردن غذاهای سفت و چسبناک اجتناب کنید.
  • تا بیست و چهار ساعت پس از وارنیش به هیچ عنوان از محصولات حاوی فلوراید استفاده نکنید.
  • تا سه روز از مصرف شیر و لبنیات بپرهیزید.

 

وارنیش دندان چه عوارضی دارد
وارنیش دندان چه عوارضی دارد

معایب وارنیش دندان

به سوال وارنیش دندان چه عوارضی دارد پاسخ دادیم حال کمی هم به معایب این روش درمانی می‌پردازیم. از جمله معایب وارنیش دندان نیاز به تکرار دوره‌ای برای محافظت بهتر از دندان‌ها است. معمولا توصیه می‌شود هر سه تا شش ماه یک بار انجام شود تا مقاومت دندان‌ها در برابر پوسیدگی حفظ شود. از دیگر معایب این روش عدم تاثیر بر پوسیدگی‌های پیشرفته است. در صورتی که پوسیدگی عمیق باشد انجام وارنیش فایده‌ای ندارد و توصیه نمی‌شود. در صورتی که فرد پس از انجام عمل وارنیش به خوبی بهداشت دهان و دندان را رعایت نکند میزان اثربخشی وارنیش فلوراید به شدت پایین می‌آید.

 

وارنیش دندان چه عوارضی دارد
وارنیش دندان چه عوارضی دارد

کلام پایانی

وارنیش فلوراید به عنوان یکی از موثرترین و کم‌خطرترین روش‌ها برای جلوگیری از پوسیدگی یا درمان پوسیدگی‌های سطحی شناخته می‌شود. با اعمال لایه‌ای از مواد فلوراید روی دندان‌ها میزان استحکام مینای دندان بالا می‌رود و روند پوسیدگی تا حد زیادی کاهش پیدا می‌کند. انجام این عمل هم مثل بسیاری دیگر از روش‌های درمانی عوارضی دارد. هرچند این عوارض بسیار نادر هستند و گزارش‌های کمی از آنها ثبت شده است. در این مقاله به طور مفصل به سوال وارنیش دندان چه عوارضی دارد پاسخ دادیم. در صورت نیاز می‌توانید با شماره‌های ما تماس حاصل کنید و از متخصصین ما مشاوره بگیرید.۰۲۶۳۲۵۲۹۷۳۵ – ۰۲۶۳۲۵۲۱۸۹۷

سوالات متداول

وارنیش چه اثری روی دندان‌ها دارد؟

فرآیند پوسیدگی معمولا از سنین پایین آغاز می‌شود. وارنیش دندان تا حد زیادی جلوی پوسیدگی را می‌گیرد.

آیا وارنیش دندان باید در سن خاصی انجام شود؟

خیر انجام عمل وارنیش دندان هیچ سنی خاصی ندارد و کودکان از شش ماهگی به بعد تحت نظر پزشک می‌توانند انجام دهند.

وارنیش دندان چه عوارضی دارد؟

گرچه عمل وارنیش یکی از کم‌خطرترین و موثرترین روش‌ها برای درمان و جلوگیری از پوسیدگی است اما عوارضی مثل حساسیت لثه‌ها، مسمومیت در صورت بلعیدن زیاد مواد، سوزش لثه‌ها و بروز واکنش‌های آلرژیک امکان‌پذیر است.

تا چه مدت پس از وارنیش دندان می‌توانم غذا و نوشیدنی بخورم؟

پیشنهاد می‌شود حداقل تا سی دقیقه پس از وارنیش از خوردن و آشامیدن بپرهیزید.

معایب وارنیش دندان شامل چه چیزهایی می‌شود؟

نیاز به تمدید دوره‌ای و عدم تاثیر بر پوسیدگی‌های عمیق از جمله معایب وارنیش دندان هستند.

به این مطلب امتیاز دهید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *